Update gezondheid Sylvia

Na lange stilte, hier dan weer een berichtje over mijn gezondheid.

In de vorige update gaf ik aan dat ik hoopte in 2024 mijn werkzaamheden weer voorzichtig te kunnen hervatten. Eind 2023 bleek dat dit niet haalbaar was en is er uiteindelijk besloten tot een opname bij Huize Padua/GGZ Oost-Brabant waar ik van 26-02-2024 t/m 11-07-2024 heb verbleven.

Deze opname heeft mij veel gebracht. Nu ik weer thuis ben, ben ik met de ambulante begeleiding vanuit Padua aan het ontdekken wat de mogelijkheden zijn om mijn werk te hervatten. Dit zal met hele kleine stapjes zijn en het zal nooit meer worden zoals het was. Dit betekent dat ik niet meer zoveel uren kan werken zoals ik dat altijd gedaan heb. Mijn wens is wel dat ik nog een paar uurtjes per week mensen kan behandelen. De tijd zal het leren.

Voor nu mag ik beginnen met aanwezig zijn op de praktijk zodat ik wat tijd door kan brengen met mijn collega’s zodat ik kan wennen aan alle prikkels. Denk daarbij aan de telefoon, deurbel, radio. Mijn energie is fors beperkt. Een normaal gesprek kost mij al veel energie. Allemaal dagelijkse dingen die voor de meesten van ons normaal zijn, maar die voor mij tegenwoordig veel energie kosten. Het betekent dat ik volgens een strak schema leef, met voldoende rustmomenten.

Het kan voorkomen dat je mij tegenkomt op de praktijk en ik geen gesprek met je aanga. Het ligt dan niet aan jou, maar ik heb op dat moment onvoldoende energie. Ik hoop op jullie begrip.

Lieve groet,

Sylvia